.

.

måndag 7 juni 2010

Det är bara regn hos mig


Så var det riktig svensk sommar igen. I dag har det regnat precis hela dagen. Jag tog min vanliga powerwalk för jag vet att det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Det var inte särskilt många andra ute, jag mötte en annan tjej som också powerwalkade vi log mot varandra i något konstigt samförstånd. Vi som trotsar vädret eller vi som inte bangar för lite regn. Något sådant var det. Jag gillar regn det är rogivande på något sätt. Det är underbart att höra regnet smattra mot rutorna. Det ska gärna vara lite mörkt och mysigt också. Jag satte på mig en bra jacka men bara jeans. Jag glömmer alltid att vattnet från jackan rinner ner och gör jeansen blöta, så också idag. När jag kom hem var jag helt genomblöt rakt igenom kläderna. Det enda som var torrt var under jackan. Skorna och strumporna var blöta. Då är det skönt att ta en varm dusch och ta torra kläder på sig.

Det är perfekt väder för att redigera bokmanus. Det går faktiskt över förväntan och det är inte så många fel som jag hade befarat. Det jobbiga är att jag har läst det så många gånger nu att det börjar kännas lite småtråkigt att läsa samma sak om och om igen. Samtidigt är det otroligt spännande att jag kommit så här långt. Jag börjar känna mig smått otålig. Vill fortsätta skriva på tvåan nu. En ny berättelse med ett helt annat innehåll. Det byggs på hela tiden i min hjärna. Historierna radar upp sig och det är många som vill ut. Det är lite som en kokande gryta. Det pyser, bubblar och det börjar väl snart ryka av överhettning Jag önskar bara att jag hade lite mer tid för att skriva. Jag gillar att skriva på nätterna men då blir jag så trött på dagarna så jag försöker att inte vara uppe för sent. I natt redigerade jag mitt bokmanus till 02.00 och jag var väl inte särskilt pigg i morse kan jag säga. Nu ska jag fortsätta. Ju fortare jag är färdig med ettan desto snabbare får jag fortsätta med tvåan.

10 kommentarer:

 1. Jag tror inte att jag skrev ett ord efter två...på dagen:)
  Däremot började jag gärna kl sex.

  Heja, vad skönt att det börjar luta åt "Klart".

  SvaraRadera
 2. Åsa:
  Ja, det är både skönt och lite läskigt. Nu måste jag ju snart lämna den ifrån mig :)

  SvaraRadera
 3. Hallå vännen...Oj vad jag har missat hos dig. Har jag varit utanför bloggvärlden? Vad är det du skriver? Jag är jättenyfiken? Ha det gott vännen/ Kramkram Anne

  SvaraRadera
 4. Hej! Kul att du gillar mina bilder! Idag har jag spelat brännboll med mina elever mot föräldrarna i REGN! Så det är regn hos mig med!

  SvaraRadera
 5. Och här är det också regn...vart tog sommaren vägen?;) Förstår att det är spännande med en egen bok...måste kännas helt otroligt!=)

  Kramis
  Adela

  SvaraRadera
 6. Anne:
  Hej där!
  Jag har skrivit på en bok i nästan 1 1/2 år och nu är den färdig och ska redigeras och rättas innan jag skickar till förlag. Det är SÅ spännande och läskigt på samma gång :)

  Ha en härlig vecka.
  Kram!

  Channal:
  Vad kul att du tittar in. Du har ju så fina bilder i din blogg. Det måste blivit blött idag med brännboll : D

  Adela:
  Det är svensk sommar med regn ;) Nej, vi får verkligen hoppas att solen kommer tillbaka fort.

  Det är superspännande med en bok men samtidigt är man så rädd att den är superdålig och att ingen vill läsa den. Snart får jag veta :)

  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Vad kul med din bok! Ska bli spännande att följa, tittar in igen för att få höra hur det går.
  Ha en skön dag trots att det regnar!

  SvaraRadera
 8. LisaMatilda:
  Vad kul att du tittar in. Jag hoppas kunna skicka iväg min bok snart och sedan är det bara att vänta..... :)

  SvaraRadera
 9. Det är ganska skönt att powerwalka i regn, det känns inte lika svettigt även om det blir blött på något vis :)
  Det ska bli spännade mer alla "era" böcker som är på G..
  Kram !

  SvaraRadera
 10. Elvira M:
  Jag gillar att gå i regn jag vet inte varför men det är en sådan härlig känsla :)

  Ja, jag hoppas verkligen att det blir en "riktig" bok.

  Kram!

  SvaraRadera