.

.

söndag 4 december 2011

Varför

ska detta behöva finnas? Mitt hjärtat blöder!!



Och oändlig styrka byggs! Även om man önskar att den aldrig hade behövts byggas upp på det sättet. Aldrig!

Lär alla barn allt om empati och att verkligen bry sig om sina medmänniskor. Våga se och våga säga ifrån! Låt inget barn vara ensam, rädd och övergiven.

Jag såg filmen hos Bina och kände att alla behöver se för att förstå smärtan, hopplösheten och sorgen hos de här barnen.

5 kommentarer:

 1. Å man blir helt tagen av denna video....Helt sant det du skriver Anneli! Jag träffar många unga olyckliga i mitt jobb som man önskar man kunde hjälpa och "ta hand om"...jag hoppas dock att våra ord från oss som jobbar med dom kan vara något lite på vägen i alla fall. Att vi lyssnar på dom och vill hjälpa dem på rätt väg i livet.

  Kramar
  Adela

  SvaraRadera
 2. Som jag känner det behvös det en uppstramning av många som jobbar med barn. Skolor, fritidsgårdar etc. Och varför inte en föräldrakurs? Som inte är frivillig. En gång om året. Precis som man borde göra med halkkörning, eller vilket moment i trafiken som helst faktiskt. Samma sak med barn. Alldeles för många som lutar sig tillbaka och menar att det är någon annans ansvar. Med den attityden komemr vi aldrig få mer hela barn eller uppväxtvillkor.

  SvaraRadera
 3. Den här filmen går rakt in i hjärtat, ingen ska behöva ha det så här... Det är skrämmande att det är så många barn som mår dåligt. Jag håller med Hanna om att alla måste ta ansvar, så här får det inte vara...

  SvaraRadera
 4. det är vi vuxna som bär ansvaret. Det är vi som sår fröna i barnen som skapar mobbning.

  SvaraRadera
 5. Adela:
  Det gör fysiskt ont att se den. Jag VILL verkligen inte att något barn har det så jobbigt. Det måste kännas skönt att få hjälpa, eller i alla fall försöka hjälpa, barn som hamnat fel i livet och behöver en vuxen som står på deras sida. Det behövs fler som du.
  Kramar!

  Hanna:
  Du har så rätt, de som jobbar med barn måste ha en ordentlig utbildning i hur man hanterar barn med problem och barn som mår dåligt. Det går inte att bara ha fokus på utbildning, då tappar vi så många barn på vägen. Olämpliga föräldrar vill jag inte ens komma in på egentligen, jag förstår inte varför man skaffar barn om man inte ens tycker om dem eller kan göra allt man kan för att göra deras liv fint och bra. Föräldrakurser borde vara väldigt mycket mer använda än de är nu. Svenskar är så mesiga när det gäller att våga ta tag i och förbättra utsatta barns liv. Vårt fokus måste alltid finnas där vi försöker att få hela barn med en fin uppväxt. Det är ingen annans ansvar, det är allas vårt ansvar!

  Andra intryck:
  Ingen borde verkligen få ha det så svårt. Vi måste alla göra vad vi kan för att förhindra att det händer.

  Ulla:
  Visst är det så, vi måste verkligen börja med våra barn. De måste absolut i allra första hand lära sig empati och medmänsklighet. Då skulle det här ju inte alls behöva hända.

  SvaraRadera