.

.

torsdag 18 juli 2013

En flicka som kallas Alice


Jag har läst En flicka som kallas Alice av Kristin Hannah.

Boken beskrivs så här:
"I den lilla staden Rain Valley händer sällan något ? ända tills den dag då en liten flicka dyker upp från de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, aggressiv och omöjlig att få kontakt med. Trots sökning i alla polisregister över försvunna barn lyckas man inte fastställa flickans identitet. Myndigheterna vill låsa in henne på en institution tills man hittat någon anhörig. 

Tills helt nyligen var Julia Cates en framstående barnpsykiatriker, men en skandal förstörde hennes karriär och medierna jagade henne. När hon får ett desperat telefonsamtal från sin syster, polischef i hemstaden uppe i nordvästra USA, tar hon chansen att slippa ifrån den plågsamma situationen i Los Angeles.

Rykten sprids snart om ?vargflickan? och den skandalomsusade psykiatern som tagit sig an henne och återigen ifrågasätts Julias kompetens. Men för Julia är ingenting viktigare än att rädda den lilla flickan, som hon kallar Alice, och som sakta, sakta börjar återvända till livet. Då uppträder plötsligt en man som säger sig vara far till barnet, en man som avtjänat straff för mord på sin hustru och dotter?..."

Den här berättelsen är en varm berättelse fylld av karaktärer som man vill krypa närmare efterhand som man läser. Alice är en spännande karaktär precis som de som finns runt omkring henne. Kanske kan jag tycka att det är en förutsägbar berättelse som inte ger så många nya dimensioner, men det behöver inte vara någon nackdel utan tvärtom. Det här är en feelgoodberättelse fylld av ytliga och undangömda känslor, svek, sorg, kärlek och tillit. Precis som en härlig film man gärna ser på.

Boken börjar så här:
"Snart kommer allt det här att vara över.
Julia Cates hade förlorat räkningen på de gånger hon sagt sig själv just de orden, men idag - tills slut - skulle de komma att besannas. Inom några timmar skulle omvärlden veta allt om henne."

8 kommentarer:

 1. Låter som en spännande bok. :D

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att hon är duktig på att dra i ens känslor. Men så särskilt muntra är ju inte hennes böcker (jag har läst alla svenskutgivna.)

  SvaraRadera
 3. Läs "Den frusna trädgården" av Kristin Hannah - den är såååå bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag verkligen göra. Tack för tipset!

   Radera
 4. Vilket påminde mej om att jag ska hämta ut böcker. Dags för en liten promenad i hettan.

  SvaraRadera