.

.

måndag 1 juli 2013

Det enda rätta


Jag har läst det enda rätta av Susanne boll. Jag hade den stora äran att få vara med på hennes releasefest som var en mycket trevlig och hedervärd tillställning för bokens väg ut i världen.

Boken beskrivs så här:

"Tre kvinnors liv kantrar. Fullständigt.

Nedräkningen har börjat, men julen kommer inte att bli som någon annan. Hon vet det. För mycket har hänt.

Psykologen Maria är lyckligt gift med Manne och mamma till två små barn. När hon upptäcker en knöl i bröstet drabbas hon av en fruktansvärd dödsångest. Och riskera allt för att lindra den. Nu hotar sanningen att hinna ikapp henne.

Helmi arbetar som läkare på onkologen, Karolinska Sjukhuset, och rollen som dödens budbärare står henne upp i halsen. Hon fattar ett drastiskt beslut som, enligt henne, skonar både henne själv och patienterna. Samtidigt börjar hennes noga kontrollerade liv att krackelera. Ångestfulla minnen som hon trodde sig förträngt för alltid pockar på uppmärksamhet och hennes gamla bedövningsmedel, sex, fungerar inte lika bra som tidigare.

Isabelle är förskollärare och längtar intensivt efter egna barn. Hon är lyckligt kär i sin sambo Jerker men börjar bli frustrerad över att han vill skynda långsamt i relationen. Men är Isabelle själv verkligen så redo för ett liv med Jerker som hon tror? Hon förföljs av tanken på ett par mörka ögon som hon trodde var borta. För alltid.

Medan en gråkall december sänker sig över Stockholm, korsas de tre kvinnornas stigar, den psykologiska spänningen skruvas upp och livsavgörande val måste fattas."

Det enda rätta bjuder på en otroligt spännande och obehaglig psykologisk berättelse. Vi får följa tre kvinnor som  lever med att försöka hantera sina liv och problem på det sätt de tror är det bästa. Förr eller senare kommer ändå problem som förblivit olösta ikapp och livet ställs på ända för alla tre. Det är en mycket spännande historia där liv flätas ihop. Susanne Boll har verkligen lyckats skriva en bok man har svårt att släppa ifrån sig när man väl börjat läsa och försvinner in i de tre kvinnornas komplicerade vardagsliv.

Boken börjar så här:
"Helmi Lane vänder sig sakta mot skrivbordet. Tar tag i det. Lutar sig mot det och söker stöd."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar