.

.

onsdag 5 december 2012

Refusering i juletid och finaste vinsten

jodå, nu har den första refuseringen den här gången kommit. Ungefär fem veckor tog det, så det gick fort.


Men jag bygger vidare! Alltid! Jag har bara skickat till tre förlag den här gången. Kanske för att jag så gärna skulle vilja jobba tillsammans med två av dem. De två som fortfarande inte har svarat som tur är. Kanske för att jag fortfarande funderar på vad som egentligen är den bästa vägen att gå. Det finns ju flera som tur väl är.

Fast just nu känns det som om precis alla blir antagna av olika förlag utom jag. Då gäller det att inte låta det där tråkiga tvivlet ta plats i sinnet. Jag är så glad för alla som får uppleva drömmen, absolut, det ger hopp åt oss alla. Det är bara det att jag också vill vara med! :)


Att tänka är fiende till kreativiteten säger Ray Bradbury, så jag slutar tänka och gör istället. Jag har jobbat vidare med mitt andra manus en stund idag. Trots att allt jag behöver göra inför födelsedagsfesterna och julen som närmar sig med stormsteg. Det är så mycket lättare och så fantastiskt roligt och tillfredsställande att skriva istället.

Och så fick jag ju min fina vinst från underbara Simona Ahrnstedt. Det väger ju upp för den tråkiga refuseringen. Tack Simona, jag tror bestämt att du är min goda fe! : )


Som tack får du och alla andra en julsång idag. Den kommer från filmen Polarexpressen som vi började se det året vi bodde på Mallorca och inte kunde se Kalle Ankas jul. Nu ingår den i vår jultradition och vi ser den varje jul. Dessutom passar temat utmärkt. Just nu lever vi i en tid där det är viktigt att tro, precis så som vi egentligen alltid ska göra. Och jag ska fortsätta tro på mina berättelser så att de får hitta vägen till andra som kan läsa dem.
Believe med Josh Groban.
 

24 kommentarer:

 1. Jag vet precis hur det känns Anneli men det är, precis som du så klokt säger, bara att kämpa vidare. Det är tufft där ute och det handlar mycket om tillfälligheter och tur - också. Ett tips - skicka in till de små förlagen, strunta i de stora. De små är mer snabbfotade och har kortare beslutsvägar. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är tufft och kämpa får man, men vem har sagt att det skulle vara lätt? :) Jag vet ju så väl att det är så många parametrar som ska stämma på en gång. Så många att det bitvis känns omöjligt. Men jag kämpar definitivt vidare! Jag funderar mycket på vilka förlag jag ska skicka till och några fler får det nog bli, det finns ju väldigt många små. Fast de har ju oftast en ännu mer begränsad möjlighet för hur många böcker de kan ge ut. Även förlagen har det ju tufft nu. Kram!

   Radera
 2. Hej Anneli jag håller med Annika. Det är bara att kämpa på och kanske börja skriva på något nytt för att kunna få tankarna i en annan riktning. Vi ger aldrig upp och inga förlag stora eller små kommer få oss att sluta skriva. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Det är bara att kämpa vidare. Jag skriver vidare på nya manus så fort jag är färdig med det föregående, man vet aldrig vilket manus som är det som blir antaget. :) Jag är helt med dig, vi ger aldrig upp och vi slutar aldrig skriva! Kram!

   Radera
 3. Bra att du inte låter dig nedslås utan skriver på ett nytt manus. Det är bra att ha många manus att visa upp för förlaget. Skicka gärna en lista på dina övriga manus nästa gång, även om jag hoppas att det inte blir någon "nästa gång" utan att du lyckas den här gången. Visa förlaget på hela din produktion, det kanske underlättar ett genombrott! Lycka till!
  Såg att du läser min bok Mayafolkets Hemlighet just nu, spännande! Om du recenserar den här på bloggen fårndu gärna skicka mig en länk, då är du automatiskt med i min månadstävling och har chans att vinna en signerad bok

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag är envis som synden! :) Jag fortsätter att skriva på nya manus så länge idéerna kommer till mig och än så länge har jag en enorm skattkista av ord att gräva ur.

   Jag har redan recenserat den, om du klickar på boken här bredvid så hittar du vad jag skrivit. Jag vill ju gärna vinna en bok såklart.

   Radera
 4. Inte "alla" blir antagna. Åtminstone inte du och jag. 😞
  Det är bara att kämpa vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart är det så, i verkligheten är det ju många fler som inte blir antagna. Fast ibland känns det ju så när man jobbar i motvind och det aldrig går som man vill. Det är bara att kämpa vidare, plötsligt händer det . . . : )

   Radera
 5. Typiskt! Men det är bra att du kämpar på! Var stolt!! KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag kämpar vidare.
   Kram!

   Radera
 6. Så bra att de två andra förlagen finns kvar - det inger hopp!

  Bra tips från Kim!

  Kör på bara, snart går det vägen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju många förlag kvar egentligen, jag ska bara skicka till dem. Fast först fortsätter jag fortsätter hoppas på de två förlag som är kvar. Jag kör på ända tills jag når ända fram. : )
   Kram!

   Radera
 7. Så synd med refuseringen, men du har ju de två favvosarna kvar! :) Jag håller helt med Ray Bradbury här. Just do it!

  SvaraRadera
 8. Det är trist med en refusering, fast det gör inte så mycket med det här förlaget, jag trodde ändå aldrig på det. Det är ju favvisarna som jag hoppas på : ) Just do it är det enda som gäller!

  SvaraRadera
 9. Ajajaj, vad trist att bli refuserad. Men du, det är deras förlust! Håller tummarna för de andra två! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Det är trist men det är bara att kämpa vidare. : )

   Radera
 10. Tråkigt med refusering, jag lider med dig. Men vi författare ger oss aldrig, vi provar igen. Och igen. Och igen. Har du funderat på egenutgivning? Många idag etablerade författare började som egenutgivare :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tråkigt, men det hör liksom till! Jag har funderat på alla möjliga vägar, men har inte bestämt vilken jag ska gå. Tills dess skickar jag till förlag och hoppas på det bästa : )

   Radera
 11. Äsch! Då var det fel förlag! Vi fortsätter hålla tummarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju! Vi fortsätter definitivt att hålla tummarna!

   Radera
 12. Trist med refusering, men som du skriver finns det andra vägar att gå. Och än är inte loppet kört, du har ju 2 chanser kvar. Jag håller tummarna. Men de flesta blir faktiskt refuserade, så du är i gott sällskap (av mig bland annat). Men som Dag Öhrlund sa på en föreläsning (och som jag tog till mig): Om man har blivit refuserad av upp till fem förlag så ska man inte ens se det som refuseringar, bara fel förlag för manuset :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är trist som tusan, men det är ju tyvärr en del av den skrivande världen. Det är bara att kämpa vidare och det finns många fler förlag och många olika vägar att gå. Vi kämpar envist vidare! : )

   Radera
 13. åh, det är SÅ längt ifrån alla som blir antagna av fölag. Tvärtom! Så få så få... Tänker du ge ut själv, eller hur gör du? Å andra sidan finns ju chansen ännu från de andra förlagen! Jag är nyfiken på dina manus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, det är bara så det känns ibland när tvivlen tränger sig på. Jag har inte bestämt hur jag ska gå vidare och tills vidare så hoppas jag på övriga förlag. Det gör mig glad att du är nyfiken på mina manus, det gör det lättare att kämpa vidare. : )

   Radera