.

.

måndag 3 december 2012

Lycka och manus

har varit ledorden för mig idag. Och lite julklappar.


Idag har jag haft en person här som jobbar med undersökningar. Den här handlade om hur nöjd och lycklig man är med samhället och sitt liv. Eller inte är! En timme ungefär skulle det ta och frågorna kom. Efter ett tag började jag nästan känna mig tråkigt lycklig och nöjd. Jag började känna mig som om jag inte talade sanning. Jag menar, hur lycklig och nöjd får man vara? Killen som frågade såg aningen frågande ut några gånger, han sa att det var roligt som omväxling med någon som var så nöjd med det mesta här i livet. Det verkade vara ovanligt! Det tycker jag är synd. Det är synd om människorna sägs det ju, men måste det verkligen vara det. Jag menar om man bortser ifrån dem som verkligen lider på olika sätt. Det blev ett trevligt samtal inbäddat i många frågor. Själv insåg jag hur nöjd och lycklig jag faktiskt är. Man glömmer lätt bort det bland alla vardagsbestyr. Detta innebar att jag fortsatte dagen i en speciell känsla, en där jag fick njuta lite extra över min nöjdhet och jag har känt mig lite extra glad hela dagen. Bara genom att få bli påmind om min egen lycka i livet.
 


Dessutom fick jag, eller tog får jag väl erkänna, lite tid för manusarbete. Det gjorde mig lika lycklig som resten av dagen gjort. Lite mer pillande som känns mycket bra. Efterarbetet av det här manuset se helt annorlunda ut än det gjorde av mitt första manus. Mycket beror det på mina funderingar angående lektörens förslag. Nu ändrar jag lite här och där efterhand som jag känner mig redo. Det känns annorlunda, men rätt just den här gången. Snart känner jag att jag har kommit till det avgörande slutet. Jag ser väldigt mycket fram emot att skicka ett helt nytt manus till förlag.

19 kommentarer:

 1. Ja ibland behöver man bearbeta kritiken innan man är redo att göra något av den. Härligt att du känner dig lycklig. Det borde fler inse, men de flesta stannar aldrig upp tillräckligt länge för att känna efter verkar det som. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det verkligen så att man måste våga vara lycklig. Det låter kanske konstigt men jag tror att det är lätt att välja att vara något annat av olika anledningar.
   Kritiken är något man måste få älta lite innan det sjunker in och man vet hur man vill göra. : )

   Radera
 2. Vad härligt att vara så nöjd. Livet behöver inte vara fyllt av lyx och sus och dus. Lycka kan som sagt inte köpas för pengar, den skapa vi själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, visst är det så! Det som gör oss lyckligast är ofta saker som inte kostar något alls. Man måste bara öppna ögonen och se det som finns framför oss. Och göra det som gör oss lyckliga!

   Radera
 3. Jag är nog en sån där äckligt nöjd person ;) För jag ser alltid glädjen i det lilla. Vet inte vem jag ärvt det av. Men jag är glad för att jag är sån. Det finns så mycket att vara glad över. ;)Visst är det en skön känsla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det är härligt med äckligt nöjda människor, livet är så mycket lättare med den inställningen! : ) Det är en fantastisk känsla!

   Radera
  2. Du som går i inskickstider, kolla in min blogg idag (4/12) hittade en lista på de vanligaste refuseringarna!
   ;)

   Radera
 4. Underbart att få känna lycka!! Det är bara att passa på här o nu!! KRAMAR Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är underbart och jag tror också på att passa på. Den härliga julkänslan gör ju sitt till också.
   Kramar!

   Radera
 5. Åhh vad jag blev glad av detta inlägg. Här gnistrade det :D

  SvaraRadera
 6. Det är ju december trots allt, med allt vad det innebär : ) Och så älskar jag lycka och glitter.

  SvaraRadera
 7. Kanske är det så att fler människor borde sätta sig ner oh fundera över hur mycket vackert som finns i deras liv. Hur mycket de har att vara tacksamma och glada över. Att det inte är alla de där prylarna som gör en människa lycklig utan helt andra saker. Saker som inte går att köpa i butik.

  Njut av din lycka vännen och ha en riktigt fin tisdag.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att alla skulle må bättre av att använda mer tid till att förstå och uppskatta allt de har att vara tacksamma och lyckliga över. Det är oftast inte det som kostar pengar som gör oss mest lyckliga.

   Jag njuter och önskar dig en riktigt härlig fortsatt vecka.

   Kramar!

   Radera
 8. Åh vad spännande med ett helt nytt manus till ett förlag, jag håller tummarna. jag förstår hur du tänker om det där lyckliga livet. När jag tänker på mitt liv så har jag det oförskämt bra och ibland när jag berättar för andra om hur jag har det så känns det verkligen oförskämt bra. Jag är verkligen lyckligt lottad...:-) Jag försöker ta vara på det också, så gott jag kan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket spännande! Tack för tumhållningen! Jag tror det är viktigt att vara tacksam över allt det man har. De flesta har mer att vara tacksamma över än de tror.

   Radera
 9. Det gäller verkligen att glädjas i nuet i stället för att försöka leva i en framtid som man inte vet någonting om - eller om man ens lever då.
  Jag läste ditt inlägg och blev glad!

  Det är bra att du tog en stund med manuset också.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det, det enda vi egentligen har är nuet. Och mitt nu är nästan alltid det allra bästa och jag har så mycket att vara tacksam över.
   Jag blir glad över att du blev glad! : )
   Kram!

   Radera
 10. Vad fint att hans frågor fick dig att se hur nöjd du är med hur du lever just nu. Jag tror att vi behöver bli påminda för att uppskatta det, just för att vi har det så bra. Livet är fint =)

  SvaraRadera
 11. Ibland händer saker som man aldrig skulle kunnat förutsett. : ) Jag är glad att jag fick insikten. Livet är verkligen fint! Hoppas att allt är bra med dig och ditt lilla liv!

  SvaraRadera