.

.

fredag 29 november 2013

Lex Limbo


Jag har läst Lex Limbo av E L Dezmin.

Boken beskrivs så här:
""Lagen. Finns den där för att skydda skötsamma medborgare från gärningsmännen, eller är den ett bländverk?"
När Olivia hamnar i ekonomiska olägenheter till följd av någon annans nonchalans, börjar hon omvärdera lagstiftningen. Kanske är inte ens det mord och den konstkupp som nyligen ägt rum på orten och där gärningsmännen kommit undan brott i egentlig mening?
Olivia träffar Jesse, en bartender som tidigt briljerar med sin förslagenhet. För henne verkar deras möte slumpartat. För honom är det ett högst medvetet och strategiskt drag.
Tillsammans med Jesse börjar hon nysta i konstkuppen i hopp om att lösningen på den ska skapa balans i hennes ekonomi. Men under tiden hon lär känna honom bättre, börjar hon förändras. De skiljelinjer hon tidigare endast i föreställningen överskridit, suddas ut och blir allt mer tänkbara att passera i praktiken. Och ju närmare brottens svar hon kommer desto större blir frågetecknen."
Lex Limbo är en psykologisk spänningsroman som leker med tanken vad gäller brott, straff och rättsskipning. Vem har rätt att skapa rättvisa och vad är rättvisa överhuvudtaget? Går det att enbart sätta sin tillit till rättsväsendet? Det är en mycket spännande tanke som jag tror de flesta av oss funderat över flera gånger. Inte minst när man ser hur oskyldiga får betala priset för den rättssäkerhet vi har. Jag gillar verkligen den här vinklingen av en berättelse. Möjligen innehåller den lite väl mycket teknisk information för oss som inte är särskilt intresserade av sådant. Den är välskriven med ett lättläst språk. Lex Limbo är en spännande och annorlunda berättelse.

Boken börjar så här:
"Gatubelysningen fick de färggranna höstlöven att skimra i duggregnet. Förutom några överförfriskade ungdomar låg gatorna folktomma den här septemberkvällen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar