.

.

tisdag 27 november 2012

Mayafolkets Hemlighet


Jag har läst Mayafolkets Hemlighet av Kim M. Kimselius. Härliga Kim som är galet produktiv och skriver böcker snabbare än andra ens hinner fundera över att skriva en bok.

Baksidestexten ser ut så här:
"Orden som kom ur schamanens mun var starka och hördes långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, liksom människorna blev tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han vräkte ur sig förbannelsen, som i slutändan drabbar Theo och Ramona. De har genom en liten mayafigur färdats genom tiden till mayafolkets stad Palenque i Mexiko på 600-talet e.Kr, där de genast drabbas av schamanens vrede.

Mayafolkets flera tusen år gamla kalender slutar den 21 december 2012. Det har fått många att tro att jorden kommer att gå under just denna dag. Hade mayafolket någon annan orsak till att låta kalendern upphöra den här dagen, eller är det verkligen jordens undergång?


I Mayafolkets Hemlighet får du ta del av mayafolkets visdom och deras fantastiska kultur. En bok som överraskar från första till sista sidan och håller dig fångad i ett järngrepp!" 

Jag har alltid, så länge jag kan minnas, önskat kunna resa i tiden. Helst utan möjligheten att skada mig, dö eller fastna där för gott så klart. Men tänk vilken fantastisk möjlighet det skulle vara att verkligen få se hur allt det som redan hänt såg ut i verkligheten. Inte bara historiska händelser utan tider som man minns, men skulle vilja uppleva igen. Det är en hisnande känsla.

Mayafolkets Hemlighet ger precis en sådan hisnande känsla. Man får uppleva en tid som är fylld av mytomspunna händelser och verkligen följa med i en verklighet som den skulle kunnat ha sett ut. Det är en otroligt spännande ungdomsbok som ger liv åt svunna tider. Här får vi uppleva ett fartfyllt äventyr i hemmets lugna vrå. Vi får också veta väldigt mycket om Mayafolket och det är mycket intressant och lärorikt. En spännande historiebok skulle man nog kunna säga.

Boken börjar såhär:
"Han såg på sin älskade, som låg stel och kall nedanför hans fötter. Han ville skrika högt, låta tårarna spruta och förbanna hela världen, men det var bara det sistnämnda han kunde tillåta sig att göra."

2 kommentarer:

  1. Jag har funderat på att läsa den där boken och nu när du säger att den nästan är som en historiebok har jag bestämt mig. Den kan vara svaret på en liten pusselbit till min trilogi :-).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter spännande med pusselbiten du söker. Det är en väldigt bra ungdomsbok som innehåller mycket intressant historia om Mayaindianernas liv.

      Radera